torsdag 30 oktober 2008

Scenario 8: Herre på täppan

Din armé marscherar upp för kullen, med dig i spetsen.
Ljudet av strid stör dig inte längre – du vet att om du når toppen har allting varit värt det.
Om du når toppen kommer alla dina problem att vara ur världen.
Om du når toppen kommer du att
styra världen.

Det sista scenariot som presenteras inför Herrgårdstomtarnas "Herre på täppan" är, föga förvånande, Herre på täppan.

Översikt: I detta scenario gäller det att så snabbt som möjligt ta kontroll över Härskarkullens topp och därefter hålla den mot alla attacker.

Arméer:
I detta scenario finns inga specialregler vad gäller arméerna.

Uppställning: Armén ställs upp enligt grundreglerna.


Vem börjar? Följ grundreglerna.

Specialregeler:
  • Stort sett hela planen räknas som en enorm kulle. Den unit som är närmast mitten har alltid high ground när man räknar ut combat resolution.
  • Rulla nerför kullen: Enheter som gör en flee eller persue move nerför kullen slår en extra tärning.
  • Line of sight: Det går inte att se över kullen, däremot kan den som står på toppen av kullen se alla på hela planen, och alla på hela planen kan se den som står på toppen av kullen. Det går dessutom alltid att skjuta på enheten som är Herre på täppan, även ifall den står i närstrid.
  • Herre på täppan: Det kan alltid bara stå en unit högst upp på kullen. Om det redan står en fiende där måste de fly eller bli dödade innan du kan ta kullen i besittning. En enhet är Herre på täppan även om den står i närstrid. Bara units med US5 eller högre kan inta kullen, mindre units blir knuffade till platån nedanför ifall de står där när en US5-unit kommer.
Vem vinner?
  • I slutet av din egen runda får du 300 poäng ifall du är Herre på täppan. Du får 50 poäng extra om uniten som är Herre på täppan har ett standard, innehåller din general eller din battle standard bearer (BSB). Detta räknas inte ihop, utan du får max 50 extra VP (per runda) även om du har bådegeneral, BSB och unit-standard på toppen.
  • Om din general står ensam på kullen i slutet av matchen (alltså utan en unit) får du 500 extra VP.
  • Bordskanter ger inga VP i det här scenariot, och du får bara halva VP för dödade och flyende units. VP för baner och för att döda generalen och BSB delas ut som vanligt, med undantaget att om du dödar general eller BSB när de är Herre på täppan ger det 50 extra VP.

Inga kommentarer: