torsdag 23 oktober 2008

Arméhistoria 2: Drogh Rakim – ”Bringarna av jordens undergång” (Orcs & goblins)

En gång i tiden för länge sedan växte en liten Uruk-Hai upp i den hårdaste och tuffaste av orchstammar. Gossens namn var Akûlgraz.
Redan vid 3 års ålder red han ut med de andra orcherna på vildsvinet ”Mjölktand” och slaktade då spädbarn och småglin med sin pilbåge och sina bara händer. När han var 6 år blev stammen utplånad av alver och endast han överlevde. Han flydde då ut i skogen och hittade en Orchschaman vid namn Grukash. Han svor att han skulle döda alla alver, för han hatade dem mer än något annat. Han lärde sig massa magi och blev stor och mäktigast…

BLÄÄ, USCH och NEEJ! Så är givetvis inte fallet… Utan här följer den riktiga historian istället:

Drogh Rakim (namnet känns säkert igen för att det är taget och jag skyller det på Henke) är ett gäng legosoldater under ledning av Generalen Akûlgraz. Den består enbart av greenskins och jättar och gruppen grundades en gång i tiden av klanlösa krigare. Dessa greenskins, som av olika anledningar hastigt har fått lämna sina klaner, samlades under en fana och en ledare främst för att slåss mot betalning och givetvis plundring. Detta är dock inte hela sanningen. Många ser detta även som en möjlighet att få erkännande, respekt och berömmelse i och med att Drogh Rakhims namn blir känt över världen. Detta kan endast åstadkommas genom att helt enkelt vara störst, bäst och brutalast när det gäller. Det kräver även starka ledare, som vet vad de ger sig in på.
Drogh Rakhim är inte någon stor armé. De tvingas dessutom hela tiden ta in nya rekryter för att fylla på leden. Kärnan i gruppen kan räknas till de starkaste orcherna och återfinns oftast i ledarna för de olika förbanden.

Akûlgraz är en tämligen brutal ledare, som framför allt kräver disciplin och lydnad. Genom att vara bland de stösta och mest erfarna i Drogh Rakhim har han satt sig i respekt, men även genom att visa sig vara en god ledare och bra taktiker. De få som försökt ifrågasätta eller avsätta honom har oftast uppnått en säker och snabb död.


General: Jonas Nilsson

Inga kommentarer: