onsdag 5 november 2008

Arméhistoria 4:
Den Röde-profeternas hord (Beastmen)

Långt i bland skogens snår, längre bort än ögat når kan man höra profeternas sång. De dansar i en ring, sjunger om sjuka ting och fortsätter hela natten lång.
Skräckslagen står horden samlad runt omkring och ser på, spända i förväntan på hur shamanen Draklo kommer att tolka denna mardrömsdans.

Tidigare på dagen så skulle det firas efter plundrandet av en liten by. Men när de flesta människorna hade ätits upp och spriten börjat göra sin verkan ställde sig Sarg upp och skrek. Skrek att det var han som var starkast, att det var han som dräpt flest människor den dagen och i varje strid, skrek att det borde vara han som ledde Den Röde Profeternas Hord.
På andra sidan av lägret reste sig sakta Grölth och slog sig för bröstet med sin yxa. Alla visste att han hade accepterat utmaningen, för inget annat var tänkbart. En ring röjdes upp och snart så började en strid på liv och död. Striden böljade fram och tillbaka, men efter ett mäktigt hugg från Grölth så slogs Sarg till marken med blodet rinnande från sitt vänstra öga. Grölth gick sakta fram för att göra slut på Sarg när ett blodisande tjut hördes från en av de två profeterna som legat och ätit på byns barn. Med ens stannade allt upp, för en profetia måste höras i sin helhet.

När profeternas dans tystnade hade redan solens strålar börja lysa över den mörka skogen och shamanen hade tagit örter, druckit blod från levande djur och försatt sig i trans för att tolka sången. När skymningen kom reste han sig upp och gav ifrån sig ett skrik för att samla horden. Med en väsande röst förkunnar han profetian:
- När månen färgas röd så skall porten till kullen öppnas till den plats där Den store Röde förvisades från vår värld. På vägen till Blodskullen skall vår styrka testas och vi skall se vem som är vår sanna ledare. Ty den utav er som kommer att stå som segrare på kullen kommer att härska över alla stammar och horder ni känner till och fler där till. Men veka människor, smutsiga alver och korta dvärgar söker också kullen. Om vi segrar så kan vi öppna portalen och åter släppa in Den Röde.

Tystnade spred sig i lägret. Sarg reste sig upp, nu med ett stort svart hål där hans öga en gång varit.
- Hur ska vi kunna kämpa mot alla dessa motståndare?
- Du glömmer varför det är jag som är ledare över den här horden.
Grölth lyfter sitt horn och blåser i det med en styrka som skär genom huvudena på alla i närheten. När hornet tystnat råder en spänd stämning. Ett öronbedövande dån kommer när en enorm blixt sprider sig över himlen.
Alla vet att när hornet har ljudit och Stormbringarna har svarat så finns det ingen återvändo, kriget är oundvikligt, Den Rödes återkomst är inom räckhåll.


General: Henrik Erlandsson

Inga kommentarer: