söndag 26 april 2009

Bakgrund: Blood and gore

Det var en stormig natt. Vinden slet och rev i seglen och vattnet piskade och överöste arken. Kaptenen och magikerna gjorde vad de kunde för att styra det stora och stolta fartyget ”Förgöraren”. Deras uppdrag var att plundra, offra och ta slavar till Häxkungen ”Malekith” och, givetvis, till Khaine’s ära.

Katastrofen var ett faktum! Revet, som fartyget drev emot, och vinden slet sönder skeppet i småbitar… Många mörkeralver dog och få lyckades ta sig till land.
Kaptenen mördades samma dag genom att bli huggen i ryggen av Vareesha för sin inkompetens. Ledaren för witch elvesen och tillika högsta prästinnan för Khaine tog över makten och blev sålunda arméns nya general. Detta till Sharess, den enda överlevande magikerns, stora förtret. Givetvis vill hon ta över makten vid ett lämpligt tillfälle samtidigt som hon försöker stärka sina kunskaper i magins ädla väg samt söker nya mäktiga artifakter.

De soldater som var lojala till kaptenen offrades och de överlevande soldaterna fick uppleva förändringar med den nya generalen. Givetvis så ses dyrkan av Khaine som en självklarhet och armén slåss för hans ära. Varje misstag kan kosta livet och med denna nyskapade ”terrorbalans” styr Vareesha armén mot nya segrar.

Vid en sen kväll upptäcker armén att det längre fram i skogsbrynet har samlats en annan armé. De utför någon sorts ritual. Spejare skickas fram och rapporterar att en armé med Beastmen har samlats och genomför en ritual i Khorne’s ära.
Efter ett kort rådslag mellan Vareesha och Sharess beslutar man för att avvakta en stund tills ritualerna utförs. Att anfalla vore dumdristigt, för armén är inte tillräckligt stark och dessutom kan förlusterna bli ödesdigra.

Sagt och gjort… När ritualen slutförts skickas en delegation för att förhandla med beastmens. Planen är simpel, men genial: Genom gemensam styrka ska vi krossa allt motstånd i Khaine’s och Khorne’s namn.
Förhandlingarna blir dock hårda… Ty Vareesha får lova att bygga upp ett tempel i Khorne’s ära innan Beastmens general Goredrog går med på något som helst samarbete med mörkeralverna. Gemensamt ska de nu offra och plundra i gudarnas namn! Gudarna av mord, slakt och förintelse.

Lag Blood and gore består av Henrik och Jonas.

Inga kommentarer: