fredag 24 april 2009

Bakgrund: Admiral Swiftigs Cavalcade of Death, Sour Milk and Cookies

Efter att större delen av hans rövarflotta antingen dragits ner i djupet eller lagts i en grund grav och hans sista magiker med ett ”zzzopp…” försvunnit i tomma intet stannade Scurvy Jake upp och funderade på hur han skulle kunna ta sig levande hem igen.

Han hade alldeles för få mannar kvar, bara de hårdaste (eller snabbaste) hade överlevt de sista veckornas plundringar. Det såg inte alls bra ut, tillika hade rövarbandet förirrat sig in i ett förvisso mysigt träsk men ändå ett träsk som var något svårt att hitta ut ur.

Plötsligt uppenbarade sig räddningen – en man i stiliga kläder skred fram ur dimman och beordrade det lilla bandet att följa med och ställa upp i slagställning snarast. Jake trodde att mannen var galen, tänkte slå ihjäl honom och plundra hans lik. Emellertid såg han i sista ögonblicket att mannen följdes av en armé av skelett, zombies och andra odöda. Mannen var i själva verket en vampyr, en vampyr som inte såg skillnad på sina egna odöda och Jakes nurglekultister från norr.

Sedan den dagen har Jake och hans band slagit följe med Admiral Swiftig (kanske inte den mest uppmärksamma vampyren) och hans armé av odöda. Nordmännen tar hand om guld, juveler, vin och annat intressant, Admiral Swiftig och hans vampyrer tar hand om sådant som vampyrer gör, vad det nu är …

Lag Admiral Swiftigs Cavalcade of Death, Sour Milk and Cookies består av Jocke L och Johan.

Inga kommentarer: